Workshops

Encaustic Art (Wax tekeningen)


Zelf praat ik liever over waxtekeningen, om de simpele reden dat het wat makkelijker in de mond ligt.

 

Wat kan je verwachten bij deze workshop?

Een workshop begin ik altijd met een kleine meditatieoefening zodat je goed gegrond bent voor we beginnen. Met krijtjes gemaakt van bijenwas (een soort vetkrijt) en een strijkijzer gaan wij op speciaal papier een driedimensionale wax tekening maken.

 

Wij tekenen intuïtief, dat wilt dus zeggen: zonder na te denken en puur op gevoel.
Zo kies je ook de kleuren waarmee je gaat werken op gevoel. Dit geeft altijd een zeer verassend resultaat.  Het mooie van wax tekenen is dat iedereen het kan, en je kan het nooit fout doen alles wat je maakt is mooi en goed.

 

We maken eerst individueel vier wax tekeningen en als afsluiting een grote A1 tekening met de hele groep. Dit geeft altijd een verbluffend resultaat.
Je bent samen aan één groot ‘schilderij’ bezig met als gevolg dat een ander op jouw stukje komt. Dit geeft vaak veel inzicht bij jezelf.

 

Vooral voor kinderen die wat moeite hebben met zichzelf, die zichzelf snel terug trekken, zichzelf al snel minder voelen dan anderen, wat zwaarder op de hand zijn of moeite hebben om in een team verband te werken is dit een hele mooie manier om zichzelf terug te vinden. Tijdens het wax tekenen kan er namelijk veel los komen. Laat als je ‘woede’ maar los op het papier, zo kan je het kwijt zonder boos te worden, zonder dat je moet praten of uitleggen waarom je boos bent.
Voor kinderen die een laag zelfbeeld hebben is het geweldig om iets te creëren wat zo mooi is. Ze hebben iets heel speciaals gemaakt. Het is geweldig om dan die gezichtjes te zien stralen, ‘wauw heb ik dat gemaakt?’ Je ziet ze groeien en vol zelfvertrouwen kijken naar hun creatie.

 

Ook voor collega’s is dit een opening om anders naar elkaar te kunnen gaan kijken. Zodat er later op de werkvloer anders met elkaar omgegaan wordt. Het geeft echt inzicht in je collega’s en het hele team gevoel kan intens worden versterkt.

 

Het lezen van de tekeningen.
Elke kleur, de dikte van de wax, de symbolen die vaak tevoorschijn komen zeggen iets over de persoon. En met al deze elementen bij elkaar mag je dan iets gaan doen. Verder kan het ook veel inzicht geven in je eigen groeiproces.

 

- Minmaal aantal personen vier
- Eigen groep samenstellen is mogelijk.
- Leuk voor kinderfeestjes, teambuilding/personeelsuitje, vriendengroepen etc.