Stervende begeleiden

 

Dit is een van de mooie dingen maar tevens ook een van de zwaarste dingen die ik mag doen met mijn beroep. Het is altijd intens moeilijk om iemand waar je veel om geeft los te moeten laten.

 

Als iemand zo ‘ver’ is om het aardse bestaan te gaan verlaten, gaat dat vaak gepaard met verdriet van de nabestaande.
Vaak geeft het allemaal veel meer verdriet als je de persoon ziet ‘vechten’ om toch hier bij zijn of haar dierbare proberen te blijven.
Om de stervende persoon wat meer innerlijke rust te geven is het natuurlijk van intens groot belang dat er zoveel mogelijk is uitgesproken zodat er meer rust is om het los te kunnen laten.

 

Wat mag ik beteken in dit geheel:

Van essentiële oliën maak ik een persoonlijke olie zodat de stervende het aardse beter los kan laten. Zodat het ‘vechten’ veranderd in overgaven en rust.

 

Samen met de geliefde en/of familie gaan we op een liefdevolle manier deze olie zacht in masseren. Dit doen wij vooral op de handen omdat iemand die angstig is altijd hand contract zoekt. En tevens is het ook een fijne liefdevolle aanraking. De olie wordt ook nog op andere punten aangebracht, zodat dit ‘proces’ zichzelf verder kan voltooien. En de persoon zich kan overgeven om naar het licht te gaan.